Amb la ràdio es treballa l’expressió oral (vocabulari, dicció, entonació i ritme) en qualsevol llengua, amb especial importància de la comprensió lectora així com també de l’expressió escrita a l’hora de preparar els guions i la cerca d’informació.
Competencialment aporta un treball lingüístic i comunicatiu, matemàtic, tecnològic, digital, científic, artístic i cultural, social i cívic mitjançant el tractament de la informació mentre que per altra banda també permet desenvolupar la iniciativa personal i emprenedoria així com el sentit crític, la reflexió i el treball en equip.
A nivell humà té un caràcter inclusiu molt adient per tractar la diversitat i la superació de dificultats individuals i col·lectives.
Aquest projecte pot adaptar-se a les diferents metodologies dels centres educatius. La creació d'un podcast on els alumnes puguin explicar el procés d'aprenentatge, com per exemple els projectes que han realitzat al llarg del trimestre, resulta una eina molt adient per reforçar els continguts treballats.
La ràdio a més, permet difondre l’activitat del propi centre i consolidar-lo com un espai comunicatiu obert a la societat.